Βασίλης Αϊβαλής: Προσιτά τέλη για όλους τους επαγγελματίες της εστίασης – Σύγχρονη Κανονιστική – Έλεγχοι κατάληψης του δημόσιου χώρου

Για τιμωρία του κλάδου της Εστίασης χωρίς την παραμικρή διάκριση μεταξύ καλών και κακών επαγγελματιών, συνεπών και μη, κάνει λόγο η παράταξη «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι», με αφορμή τη στάση της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας σε σχέση με τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων.

Και όλα αυτά, την ώρα που δεν πραγματοποιούνται έλεγχοι, που δε γίνεται επίπληξη στους επαγγελματίες που εκτείνονται κατά το δοκούν στον δημόσιο χώρο, που δεν υπάρχει σύγχρονη κανονιστική και δεν υπάρχει μέριμνα για την καταπολέμηση του κακού ανταγωνισμού.

«Η πρόταση της δημοτικής αρχής περί αναθεώρησης των τελών κατάληψης του δημοσίου χώρου περιλαμβάνει μία υπέρογκη αύξησή τους για το 2024.

Μία αύξηση που κυμαίνεται από περιοχή σε περιοχή και σε κάποιες πλησιάζει έως και το 200%, δηλαδή μιλάμε για σχεδόν τριπλασιασμό των σημερινών τελών», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της παράταξης Βασίλης Αϊβαλής, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κάνοντας λόγο για στοχοποίηση ενός ολόκληρου κλάδου με περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις στην Πάτρα.

Ενός κλάδου που βίωσε πολλές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια αλλά και ενισχύθηκε, ιδιαίτερα στην περίοδο Covid-19, προκειμένου να μην εξαφανιστεί.

«Σήμερα όμως διαπιστώνουμε με τα τέλη αυτά ότι ο κλάδος τιμωρείται. Και τιμωρείται συνολικά. Τιμωρείται και ο κακός αλλά και ο καλός επαγγελματίας της εστίασης» τόνισε ο κ. Αϊβαλής.

«Και κατά βάση τιμωρείται ο καλός και σωστός επαγγελματίας. Αυτός ο οποίος κάθε χρόνο καταβάλει τα τέλη δημόσιου χώρου που καταλαμβάνει και που τώρα υποχρεώνεται να τα καταβάλει για το 2024 κατά πολύ πιο αυξημένα.

Αντίθετα η πρόταση αυτή, τον κακό δεν τον αγγίζει, μιας και η ίδια η υπηρεσία του Δήμου μας στο δημοτικό συμβούλιο μας ενημέρωσε ότι κατά βάση οι έλεγχοι γίνονται όχι από το Δήμο αλλά από την αστυνομία. Η πολιτική ηγεσία του Δήμου απαντά μονίμως ότι δεν υπάρχουν υπάλληλοι για την πραγματοποίηση ελέγχων και αυτό είναι αλήθεια. Μόνο που πλέον μετά από τόσα χρόνια, αυτό έχει γίνει πλέον «καραμέλα».

Άρα ως Δημοτική Αρχή επιλέγετε την αύξηση των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων του Δήμου μας, κυρίαρχα από τους σωστούς επαγγελματίες, χωρίς ταυτόχρονα να γίνεστε κακοί προς τους κακούς επαγγελματίες που κερδοσκοπούν έναντι των συναδέλφων τους» επεσήμανε ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» και συνέχισε:

«Έτσι με τον τρόπο αυτό έξυπνα νίπτετε τας χείρας σας, βάζοντας οριζόντιο χαράτσι χωρίς να πραγματοποιείτε ελέγχους, χωρίς να επιπλήττετε τους επαγγελματίες που εκτείνονται κατά το δοκούν στον δημόσιο χώρο, χωρίς σύγχρονη κανονιστική, χωρίς καταπολέμηση του κακού ανταγωνισμού, διασφαλίζοντας παράλληλα πρόσοδα για το δήμο, αλλά και αποφεύγοντας τη δυσφήμισή σας λόγω μουρμούρας στην πόλη από την πραγματοποίηση των ελέγχων.

Είναι μία επιλογή. Αλλά για εμάς η επιλογή αυτή είναι στρεβλή και δε θα συμφωνήσουμε. Εμείς επιθυμούμε να υπάρχουν προσιτά τέλη για όλους, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν όλες οι επιχειρήσεις στις υποχρεώσεις τους και ταυτόχρονα ζητάμε να υπάρχουν και συνεχείς έλεγχοι οι οποίοι θα διασφαλίζουν ισονομία, δικαιοσύνη και η ευταξία στην πόλη.

Ως παράταξή ζητάμε να υπάρχουν:

α) Προσιτά τέλη για όλους

β) Σύγχρονη και από αποτελεσματική κανονιστική και

γ) Συνεχείς έλεγχοι έτσι ώστε να διασφαλίζεται η νομιμότητα. Να τιμωρείται ο παραβάτης επαγγελματίας και να επιβραβεύεται ο σωστός και συνεπής» κατέληξε ο κ. Αϊβαλής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ