Είμαι ο Βασίλης Αϊβαλής και είμαι υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Πατρέων, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Είμαι 48 ετών. Είμαι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην διαχείριση τεχνικών έργων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Ξεκίνησα την επαγγελματική μου πορεία σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας και τα τελευταία 18 χρόνια δουλεύω καθημερινά πάνω στη διαχείριση κοινοτικών χρηματοδοτήσεων, ως Αναπληρωτής Διευθυντής της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Είμαι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επαγγελματικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ) Δυτικής Ελλάδας από το 2010, στο οποίο διατελώ Πρόεδρος τα τελευταία έξι χρόνια. Για περισσότερα από είκοσι χρόνια, ασκώντας την επαγγελματική μου ιδιότητα, έχω εκπονήσει δεκάδες μελέτες έργων, έχω εκπαιδεύσει συναδέλφους επιθεωρητές και μελετητές τεχνικών έργων και έχω συμμετάσχει σε εισηγητικές επιτροπές όπως και επιτροπές αξιολόγησης.

Είμαι γέννημα θρέμμα Πατρινός, από οικογένεια Πατρινών με επίσημη καταγραφή στην πόλη πριν το 1859. Ζω στην Πάτρα, δραστηριοποιούμαι και μεγαλώνω τα παιδιά μου σε αυτή. Αυτή η σχέση γενεών με την πόλη, έγινε ατελείωτη αγάπη, που με οδήγησε στην απόφαση να μπω στη μάχη, επικεφαλής μιας ομάδας νέων ανθρώπων και έμπειρων επαγγελματιών, της δουλειάς και του καθημερινού αγώνα, με όρεξη, γνώση και όραμα για την πόλη μας, με στόχο να αλλάξουμε την πορεία της.

Να κάνουμε την Πάτρα μια σύγχρονη, εξωστρεφή, καινοτόμο, ελκυστική, λειτουργική και κοινωνικά αλληλέγγυα πόλη που θα πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα παρέχοντας στους πολίτες της ποιότητα ζωής, ευκαιρίες δουλειάς και εξέλιξης.

Να κάνουμε την Πάτρα μια πόλη ίσων, δημιουργικών και ευτυχισμένων πολιτών.

Θέλουμε να κρατήσουμε τους νέους μας στον τόπο τους.

Θέλουμε κάθε πολίτης να έχει λόγο και ρόλο στην εξέλιξη της πόλης του.

Κάθε πολίτης να έχει ευκαιρία στην απασχόληση.

Δε θέλουμε ωραίους πεζόδρομους και πάρκα για να τους περπατάνε άνεργοι.

Θέλουμε νέες σύγχρονες υποδομές που θα κάνουν την Πάτρα μια θελκτική πόλη με τουριστική ανάπτυξη αλλά θα προσφέρουν και εργασία.

Θέλουμε μια πόλη χωρίς προκαταλήψεις, με ανοιχτό βλέμμα στην τεχνολογία και με καθημερινή συνεργασία με τα τρία Πανεπιστήμια και τα τρία Ερευνητικά Ινστιτούτα που φιλοξενεί.

Θέλουμε την πόλη μας να τη διαβαίνουν εργαζόμενοι νέοι, εργαζόμενοι πολίτες όλων των ηλικιών.

Θέλουμε μια όμορφη πόλη. Μια πόλη φιλόξενη, για τις γυναίκες, τα παιδιά, τη νεολαία, τα ΑμεΑ, τους ηλικιωμένους, τις  ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Μια πόλη στην οποία θα χαίρεσαι να ζεις.

Η Πάτρα μπορεί να γίνει «Σπουδαία και Πάλι».

Μαζί θα τα καταφέρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ